Een duurzame keuze

Voor nu én later

Wij zijn er van overtuigd dat wanneer je weet dat een product eerlijk gemaakt is, je er meer van kunt genieten. Bij Clip Quality Brands is daarom duurzaamheid een van de belangrijkste kernwaarden. Een belangrijk onderdeel van duurzaamheid is de materiaalkeuze van onze producten. Maar we vinden het net zo belangrijk om een goede keuze te maken omtrent productie, mensen en transport. Door ook hierin duurzame keuzes te maken, kunnen we echt het verschil maken. Voor nu én later.

Materiaalkeuze
We vinden het belangrijk dat de kwaliteit van onze producten hoog is, zodat het product een lange levensduur krijgt. De materiaalkeuze speelt hierin een belangrijke rol. We maken hier realistische keuzes in. Voor ons is het belangrijk dat de producten geschikt zijn voor dagelijks gebruik én voor speciale gelegenheden, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit. Want een product wat jaren mee kan gaan, is ook duurzaam.

Het Bunzlau Castle servies wordt gemaakt met grondstoffen uit de omgeving van de fabriek. Er worden wel zeven verschillende kleisoorten gebruikt. De verf waarmee het keramiek beschilderd wordt, is gemaakt op basis van natuurlijke materialen. De verschillende collecties zijn goed met elkaar te combineren, en hierdoor minder gevoelig voor trends. Zo kan je het servies levenslang sparen.
Voor ons keuken-, tafel-, en woontextiel vinden we de materiaal keuze ontzettend belangrijk. Ook hierbij kiezen we er bewust voor om in Europa te produceren. Het katoen is 100% biologisch, zonder schadelijke stoffen en chemicaliën.
Om jou als consument meer zekerheid en duidelijkheid te geven, zijn onze producten voorzien van officiële OCS en/of GOTS certificeringen. Dit betekent dat een onafhankelijke partij de hele keten heeft gecontroleerd. Van de plantage tot de groothandel.

Productie
De productie wordt met veel aandacht gedaan. Over elk detail is nagedacht, en dat zie en voel je. Alle restjes die ontstaan tijdens de productie, worden hergebruikt. Stukken stof van keuken- en theedoeken gebruiken we weer voor het maken van ovenwanten en pannenlappen.
De fabrieken hebben biologisch afvalwaterzuiveringsinstallatie en de spinningfabrieken draaien volledig op zonne-energie. Ook het magazijn in Nijkerk is gas-loos en werkt op zonne-energie.

Mensen
Voordat het product in jouw handen komt, hebben veel mensen hier met liefde aan gewerkt. We bezoeken onze fabrieken regelmatig, waardoor we zelf de goede werkomstandigheden hebben gezien. Kinderarbeid is absoluut verboden. De lonen en arbeidsomstandigheden in de hele keten zijn goed en veilig, ook dit is door onafhankelijke partijen gecontroleerd. Dat geeft een fijn gevoel.

Transport
Doordat al onze producten in Europa geproduceerd worden, hoeven ze een minder lange weg af te leggen naar Nederland. Met ons magazijn centraal gelegen in Nederland kunnen we snel uitleveren. Onze pakketten versturen we met DHL. Zij compenseren hun CO2 uitstoot en garanderen een klimaatneutrale bezorging.

Zo houden we tijdens het hele proces rekening met de impact op mens en milieu. Van productie en inkoop tot bij jou in huis.