Boekweit speltwafels met rozencrème

De combinatie van het hartige van de boekweit en het zoete van de rozencrème geeft een verrassende smaak! 

Bereidingswijze

Klop in een kom de mascarpone, slagroom, poedersuiker en het rozenwater tot een zacht en romig mengsel. Zet het afgedekt in de koelkast tot het klaar is voor gebruik.  

Meng in een grote kom de speltbloem, boekweit, bakpoeder, kristalsuiker en het zout. 

Neem een (hand)mixer, voeg de eieren toe en meng goed door. Voeg beetje bij beetje de melk toe totdat je een glad beslag krijgt. Als laatste meng je de gesmolten boter erdoor.  

Vet je wafelijzer in en doe er een flinke pollepel beslag op. Bak de wafels tot ze goudbruin en knapperig zijn.  

Leg de wafels op een mooi bord en doe daar wat van de rozencrème op. Maak het af met rood fruit naar smaak en decoreer eventueel met eetbare rozenblaadjes.  

Tip: deze wafels zijn goed te bewaren in de vriezer. Je kunt ze opwarmen in de broodrooster. 

Dit heb je nodig:

  • 200 gram speltbloem 
  • 50 gram boekweitmeel 
  • 1 tl bakpoeder 
  • 20 gram fijne kristalsuiker 
  • Snufje zout 
  • 475 ml melk 
  • 2 eieren 
  • 30 gram gesmolten boter (afgekoeld) 

Ingrediënten voor de rozencrème 

  • 125 ml slagroom 
  • 250 gram mascarpone 
  • 2 el poedersuiker 
  • 1,5 el rozenwater