Witte chocolade kardemom dip met fruit

Witte chocolade kardemom dip met fruit

Een romige dip met een zachte textuur om vers fruit in te dippen. Gebruik dit recept voor een gezellige high tea.

Het lijkt op chocolade fondue maar stiekem is het meer een dipje. Als het afkoelt heeft het nog steeds een zachte romige textuur. De verfijnde kardemom smaak geeft een leuke twist! 

Bereidingswijze

Zorg ervoor dat de ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Smelt de chocolade au bain marie. Haal van het vuur en laat een beetje afkoelen (zo voorkom je dat je mengsel gaat schiften).

Snijd ondertussen het fruit.  

Voeg de mascarpone, slagroom en kardemom toe aan de witte chocolade. Roer tot een zachte romige dip ontstaat. Serveer op een groot bord met een kommetje in het midden of gebruik theekopjes en schotels.

Dit heb je nodig:

  • 100 ml slagroom 
  • 100 gram mascarpone 
  • 150 gram witte chocolade 
  • 1 tl kardemompeulen (fijnmalen met een vijzel of gebruik kardemompoeder) 
  • Fruit en marshmallows om mee te dippen.