Witte Chocolade Cupcakes

Witte Chocolade Cupcakes

Licht en luchtig recept voor Witte Chocolade Cupcakes! Deze cupcakes hebben een witte chocolade vanille basis en zijn gegarneerd met een rijke witte chocolade botercrème en bloemen. 

Zo ga je te werk

Witte Chocolade Cupcakes

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een muffinvorm met 12 grote cupcake vormpjes.
  • Klop de boter met de basterdsuiker tot een licht en luchtig beslag – meng de eieren, het zelfrijzend bakmeel en het vanille-extract met het boter/suikermengsel.
  • Spatel de witte chocoladechips door het mengsel.
  • Schep het beslag in de cupcakevormpjes en bak ze 18-20 minuten in de oven of tot een prikker er schoon uitkomt – laat ze afkoelen.

Witte chocolade botercrème

  • Smelt de witte chocolade in de magnetron of au bain-marie en laat 10 minuten afkoelen.
  • Klop de boter een paar minuten los met een mixer – klop geleidelijk de poedersuiker er door tot hij goed gemengd is (dit kan tot 5 minuten duren)
  • Spatel de gesmolten witte chocolade erdoor – als het nog stijf is, voeg dan een beetje melk/kokend water toe om het losser en gladder te maken.

Om de cupcakes te versieren

  • Doe de botercrème in een grote spuitzak met een sterpunt en spuit er een krul op.
  • Eenmaal geglaceerd, voeg een bloemetje toe en bestrooi met je decoraties!

Dit heb je nodig:

Witte Chocolade Cupcakes

  • 150 gr ongezouten boter
  • 150 gr rietsuiker
  • 3 middelgrote eieren
  • 150 gr zelfrijzend bakmeel
  • 150 gr witte chocoladestukjes
  • 1 theelepel vanille-extract

Witte chocolade botercrème

  • 125 gr ongezouten boter
  • 250 gr poedersuiker
  • 150 gr witte chocolade
  • 1-3 eetlepels kokend water 

Decoratie

  • sprinkles
  • Bloemen