Gratis bezorgd vanaf €60,-

Gratis retourneren
Veilig achteraf betalen
100% breukvrij garantie

Gratis bezorgd vanaf €60,-

100% breukvrij garantie

Biefstuk Bammetje

Een biefstuk Bammetje met een overheerlijke jus, deze moet je proberen als je bij restaurant Rauw bent óf ga thuis aan de slag met dit heerlijke recept.

Bereiding Jus de veau à la Rauw

Kalfsbouten, broeipoten en runderschenkels opzetten in een ruime pan met 2,5 liter koud water en ca. 36 uur laten trekken.

 

Tip van de chef: Goed opletten, want tijdens het verwarmen komen er eiwitten in de vorm van schuim boven drijven. Dit schuim regelmatig met een schuimspaan verwijderen.

 

Na 2 uur trekken kunnen de volgende ingrediënten toegevoegd worden: prei, witte ui, winterpeen, peperkorrels en laurier.

 

Tip van de chef: het geheel niet laten koken! Dan zou de jus ‘blind’ oftewel troebel worden.

 

Op de derde dag het geheel zeven zodat alle ingrediënten eruit zijn. Nu laten inkoken tot een mooie dikke jus.

 

Aan de slag met bakken en serveren:

Bestrooi de ossenhaas die op kamertemperatuur is met
zout en peper. Gebruik een hele hete koekenpan waarin
je een klont roomboter verhit totdat het schuim verdwijnt.
De ossenhaas hierin rondom gedurende twee minuten dichtschroeien, verpak het vlees nu in aluminiumfolie en
laat een paar minuten rusten. Hierna in dunne plakken snijden.

 

De opmaak:

Besmeer voor het serveren een paar lekkere boterhammen met roomboter, beleg met de getrancheerde ossenhaas en schenk er een royale scheut jus overheen.

 

Tip

Serveer dit heerlijke gerecht in een Bunzlau Castle Bord Premium Ø: 25,5 cm om de look compleet te maken.

 

 

 

Ingrediënten:

  • 500 gr. aardappelblokjes
  • 500 gr. wortelblokjes
  • 500 gr. gesnipperde ui
  • 500 gr. koeien tong (verkrijgbaar bij vakspecialist/keurslager)
  • peper en zout
  • zonnebloemolie
  • mayonaise

 

 

 

Om gebruikerservaringen te verbeteren maakt deze website gebruik van cookies. Door verder te navigeren op deze site geeft u aan deze cookies te accepteren.