Gratis bezorgd vanaf €60,-

Gratis retourneren
Veilig achteraf betalen
100% breukvrij garantie

Gratis bezorgd vanaf €60,-

100% breukvrij garantie

Zilt, fris en kruidig, oester recepten

Oesters & Sjalot

Bereiding

Snipper de knoflook en snijd het sjalotje en de peterselie fijn. Open de oesters. Was de schelpen on heet water en laat ze drogen. Leg de lege oesterschalen in een ovenschaal en leg de oesters hier in terug. Bestrooi ze met vers gemalen zwarte peper. Verdeel sjalot, knoflook, citroensap, peterselie en kaas over de oesters en leg op elk pester een klontje boter. Zet de oester 4 minuten onder een voorverwarmde grill. 

 

Ingrediënten

12 oesters

1 teentje knoflook

1 sjalotje

2 eetl. citroensap

50 gr. roomboter (op kamertemperatuur)

4 stengels peterselie

75 gr. oude kaas

vers gemalen zwarte peper

Oesters & verse zalm

Bereiding

Open de oesters en haal de oester uit de schelp. Snijd de zalm in 12 dunne plakjes en snijd de bieslook fijn. Leg de zalmplakjes op een werkblad. Drupperl het citroessap erover en strooi er wat vers gemalen zwarte peper over. Roer de bieslook door de crème fraîche. Prik de ester op een mooie vork. Garneer met een klein beetje van het crème fraîche/bieslook-mengsel.

 

Tip: De verse zalm kan je het beste een beetje aanvriezen om er makkelijker mooie dunne plakken van te snijden. Voor het verwerken weer op kamertemperatuur laten komen. 

Ingrediënten

12 oesters

150 gr. verse zalm

10 spriten bieslook

sap van 1/2 citroen 

125 ml. crème fraîche

vers gemalen zwarte peper

Oesters & knoflookboter

Bereiding

De knoflook, sjalot, peterselie en de bieslook fijnsnijden en door de roomboter mengen. Breng de roomboter op smaak met een beetje versgemalen zwarte peper.
Open de oester en haal de oester uit de schelp. Was

de schelpen in heet water en laat ze drogen. Leg de oesterschalen in een ovenschaal en breng de verse oesters erin terug. Daarna een klein schepje van de knoflookboter erop leggen. Drie minuten onder een voorverwarmde grill leggen totdat de knoflookboter gesmolten is.

Tip: het is heerlijk om de warme boter uit de oesterschelp te deppen met een stuk vers brood.

Ingrediënten

  • 12 oesters

  • 150 gr. roomboter (op

    kamertemperatuur)

  • 2 tenen knoflook

  • 1 sjalotje

  • 1/4 bosje peterselie

  • 10 sprieten bieslook

  • versgemalen zwarte peper

Om gebruikerservaringen te verbeteren maakt deze website gebruik van cookies. Door verder te navigeren op deze site geeft u aan deze cookies te accepteren.