Gratis bezorgd vanaf €60,-

Gratis retourneren
Veilig achteraf betalen
100% breukvrij garantie

Gratis bezorgd vanaf €60,-

100% breukvrij garantie

Tartelette met frambozenvulling

 

Bereiding Tartellette

Meng bloem, amandelmeel, poedersuiker, zout en boter in een kom en mix tot een kruimelig deeg.
Voeg het ei toe en kneed tot een mooi soepel deeg. Verpak het deeg in huishoudfolie en laat het zeker een half uur rusten in de koelkast.

Bestuif je aanrecht met bloem en rol het deeg uit tot
ca. 4 mm dikte. Steek met een uitsteker -die wat groter is dan je bakring – een cirkel uit het deeg. Bekleed je bakringen ermee. Plaats de bakringen met het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Prik gaatjes in de bodem.
Bak de tartelettes in een voor voorverwarmde oven, 12 tot 15 minuten op 170 graden.

 

Bereiding Frambozencompote:

Breng de frambozen samen met het water en de suiker aan de kook en laat enkele minuten doorpruttelen. Meng de maizena met een klein scheutje koud water en roer door de compote. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen. Breng op smaak met het citroensap.

 

Bereiding Frambozenmousse:

Verwarm de frambozen samen met de suiker en het water in een pannetje. Laat een paar minuten pruttelen. Vervolgens helemaal in de koelkast afkoelen.
Klop de slagroom stijf en spatel deze voorzichtig door de frambozen.

 

De opmaak:

Maak bij de opmaak gebruik van een mooi Bunzlau Castle bord. Een maat van 20 cm doorsnee is ideaal.
Vul het tartelette bakje met de frambozencompote en maak met behulp van twee lepels een mooie bol van de frambozenmousse die je op de compote legt. Garneren met verse frambozen en een muntblaadje.

 

Tip

Serveer dit heerlijke gerecht in een Bunzlau Castle Bord Premium Ø: 15,7 cm om de look compleet te maken.

 

 

 

Ingrediënten voor 10 stuks

  • 200 gr. bloem
  • 30 gr. amandelmeel
  • 80 gr. poedersuiker
  • snuf zout
  • 120 gr. ongezouten roomboter
  • 2/3 van een losgeklopt ei
  • bak vorm Tartellete silicone of staal
  • bakpapier en blindbakbonen


Frambozencompote

  • 250 gr. diepvries frambozen
  • 50 ml. water
  • 50 gr. suiker
  • 1 el. citroensap
  • 2 tl. maizena


Frambozenmousse

  • 50 gr. frambozen
  • 75 ml. slagroom
  • 30 gr. suiker
  • 1 el. water
  • Garnering
  • verse frambozen
  • munt blaadjes of waterkers

 

 

 

Om gebruikerservaringen te verbeteren maakt deze website gebruik van cookies. Door verder te navigeren op deze site geeft u aan deze cookies te accepteren.