Over ons

Het verhaal van Bunzlau Castle

Bunzlau Castle staat synoniem voor thuis zijn, met vrienden, familie, met je gezin. Gewone en speciale momenten vier je met je eigen Bunzlau Castle collectie, die je in de loop van jaren verzameld hebt, helemaal naar je eigen smaak.

Bunzlau Castle is een van de kwaliteitsmerken van Clip Quality Brands. Dit familiebedrijf is opgericht in 1984 en gevestigd in Nijkerk.

Authentiek productieproces

Sinds de start van Bunzlau Castle heeft keramiek altijd een belangrijke rol gespeeld. Samen met onze partner Ceramika Artystyczna Bolesławiec ontwikkelen we servies van de hoogste kwaliteit. Zij hebben al meer dan 200 jaar ervaring in het ontwerp en de productie van prachtig, hand gestempeld, kwaliteits keramiek. Alle grondstoffen die nodig zijn voor de productie komen uit de omgeving. Er worden wel zeven verschillende kleisoorten gebruikt en de verf is gemaakt op basis van natuurlijke materialen. Het servies is tijdloos, oersterk en geschikt voor gebruik in de vaatwasser, magnetron en de oven. Hierdoor is het ook perfect voor gebruik in de horeca.

Eerlijk en duurzaam geproduceerd

Naast onze keramiek collectie ontwerpen en produceren we ook textiel, glaswerk, bestek en woonaccessoires. Dit doen we met partners uit onder andere Portugal en Italië, veelal familiebedrijven, gedreven om met veel zorg producten te maken van de hoogste kwaliteit. Niet alleen met zorg voor het product, maar ook met aandacht voor hun medewerkers. De keuze om in Europa te produceren is niet altijd een makkelijke keuze geweest, maar deze is wel heel bewust gemaakt. Alleen de beste kwaliteit is goed genoeg. Alle werknemers voldoen aan Europese richtlijnen, ontvangen een goed salaris en werken onder goede werkomstandigheden. Het Bunzlau Castle textiel is OCS gecertificeerd.

Collecties

De huidige collectie bestaat uit maar liefst 40 verschillende decors. Deze decors worden met veel aandacht uitgezocht. Alle decors worden met de hand gestempeld en zijn perfect om met elkaar te mixen en te matchen. Zo creëer je helemaal je eigen unieke collectie. Ga je voor de fleurige bloemetjes of voor een grafische print, er zit altijd wel wat tussen wat jij mooi vindt. Door de kenmerkende blauwe rand kan je eindeloos combineren en past al het servies bij elkaar.

Een warm welkom

Bunzlau Castle helpt je bij het creëren van jouw thuisgevoel. De glazen die je kiest en de combinatie van mokken, borden en handdoeken in je kast zeggen iets over wie jij bent. Het uitgebreide assortiment van Bunzlau Castle geeft je alle ruimte om precies de sfeer neer te zetten waar jij van houdt. Jouw decors, jouw kleuren en jouw combinaties. Producten van de hoogste kwaliteit. Omdat het jouw thuis is. 

Handgemaakt van klei naar mok

Wie onze kopjes schotels en schalen dagelijks gebruikt, heeft het gemerkt; het servies is oersterk. Net zo opvallend zijn de patronen die op ieder product uniek zijn. Hoe dat komt? We geven je graag een kijkje achter de schermen.

Het servies van Bunzlau Castle wordt met de hand gemaakt. Iedere keramische vorm gaat door minimaal 15 paar handen. Eerst wordt de klei gedroogd in mallen. Is de klei uitgehard, dan worden de mallen verwijderd en oneffenheden weggepoetst. Elke vorm krijgt de kenmerkende blauwe rand. Hierna gaat het servies de oven in en wordt het gebakken op 1250 graden Celsius. Vervolgens wordt het servies gedecoreerd met kleine sponsjes. En details worden aangebracht met een penseel. Het servies wordt geglazuurd en opnieuw gebakken. Zo wordt het extra sterk. De vormen komen glanzend uit de oven.

Nu is het klaar voor gebruik en geschikt voor jaren lang plezier!

Het proces in beeld