Meesterwerk

Met veel trots lanceren we een unieke keramiek- en textielcollectie geïnspireerd op de werken van Vincent van Gogh. Het werk van Van Gogh en Bunzlau Castle passen goed bij elkaar; het vakmanschap, de kunstzinnigheid en de inspiratie die zowel Van Gogh als Bunzlau Castle uit de natuur halen, zijn ingrediënten voor deze prachtige, authentieke collectie. 

Collectie 

De Bunzlau Castle x Van Gogh Museum keramiekcollectie bestaat uit vier decors die terugkomen op alle bestsellers van Bunzlau Castle. Dus de mokken, borden en schaaltjes, een theepot, serveerschalen, ovenschalen en een tray. Daarnaast zijn er verschillende geschenkproducten verkrijgbaar: bijvoorbeeld de bekende theetip, theelichthouder en verschillende maten vazen. Nieuw zijn de decoratieve wandborden. Unieke eyecatchers voor alle liefhebbers van Bunzlau Castle en Van Gogh en een verrijking voor het interieur.  

In de textielserie zijn er keuken- en theedoeken in twee verschillende ontwerpen. Deze zijn gebaseerd op Van Goghs tekeningen van zijn welbekende schilderijen van de vaas met zonnebloemen en de amandelbloesem. De komende jaren wordt de collectie uitgebreid met nieuwe producten. 

Unieke decors 

De werken van Vincent van Gogh zijn ongeëvenaard. Zijn kunst geeft mensen wereldwijd troost en inspiratie. Het Van Gogh Museum dat in 1973 werd opgericht doet er, in samenwerking met de Vincent van Gogh Stichting, alles aan om zijn nalatenschap te behouden voor toekomstige generaties. De collectie die Bunzlau Castle en het Van Gogh Museum hebben ontwikkeld, doet dit gedachtengoed eer aan. De schilderijen van Van Gogh zijn niet één op één gekopieerd naar het keramiek, maar vormden de inspiratiebron voor unieke, maar herkenbare, decors.  

Zo komen de zonnebloemen, de bloesemtakken en de irissen – stuk voor stuk typisch voor Van Gogh – op de decors terug. Maar wel op een manier die past bij het ‘bloemrijke’ werk en het kenmerkende blauw van Bunzlau Castle. De schilderijen die de basis vormen voor de decors zijn allemaal terug te zien in het Van Gogh Museum. Dit om de waardevolle samenwerking te benadrukken. 

Sunflowers

Wie kent hem niet? Zonnebloemen behoort tot de bekendste schilderijen van Van Gogh. Voor hem stonden zonnebloemen symbool voor dankbaarheid. Hij maakte dan ook meerdere schilderijen met deze fleurige, gele bloemen.

 

Inspired by:
Vincent van Gogh  
Sunflowers,1889 
Van Gogh Museum, Amsterdam 
(Vincent van Gogh Foundation) 

€ 54,95
€ 54,95
€ 43,95
€ 26,95

Irises

De prachtige paarse irissen staan symbool voor wijsheid en kracht. Door de verbleking van het originele schilderij zijn de irissen inmiddels blauw geworden. In het decor zijn de blauwe en paarse irissen gecombineerd voor een speels effect. 

Inspired by:
Vincent van Gogh
Irises, 1890 
Van Gogh Museum, Amsterdam 
(Vincent van Gogh Foundation) 

€ 26,95

Old Vineyard

De Oude wijngaard met boerin is één van Van Gogh’s laatste schilderijen en was de inspiratiebron voor een decor met oneindige gekrulde wijnranken. De golvende lijnen zijn veel terug te zien in latere schilderijen. 

Inspired by:
Vincent van Gogh  
Old Vineyard with Peasant Woman, 1890 
Van Gogh Museum, Amsterdam 
(Vincent van Gogh Foundation) 

€ 19,95
€ 24,95
€ 29,95
€ 43,95
€ 26,95
€ 76,95

50th Anniversary

Voor de verjaardag van het museum heeft het Van Gogh Museum een uniek en nieuw design ontwikkeld geïnspireerd op zeven verschillende bloemenschilderijen van Van Gogh. De rijke kleuren en de gedetailleerde bloemen vormen de inspiratie voor een speciaal unikat decor. Op dit speciale “50th Anniversary” decor wordt een extra schildertechniek toegepast. Naast het stempelen worden bepaalde belijningen op het keramiek geschilderd. Dit extra handwerk maakt ieder product uniek en kostbaar.

Inspired by:
Vincent van Gogh 
Vincent’s Flowers – Allover patern 
Van Gogh Museum, Amsterdam 
(Vincent van Gogh Foundation) 

€ 191,95
€ 99,95

Almond Blossom

Grote bloeiende bloesemtakken tegen een blauwe lucht was waar Van Gogh ontzettend van kon genieten. Het schilderij Amandelbloesem was een cadeau voor de geboorte van het neefje van Vincent, die naar hem vernoemd werd. Voor de familie Van Gogh is dit schilderij het meest dierbare werk gebleven.

Inspired by: Vincent van Gogh  Almond Blossom, 1890 
Van Gogh Museum, Amsterdam 
(Vincent van Gogh Foundation) 

Verbondenheid 

De nalatenschap van Vincent van Gogh is ondergebracht in de Vincent van Gogh Stichting. De stichting wil dat het werk van Van Gogh voor altijd voor iedereen toegankelijk blijft. Het werk is immers dé trots van onze Nederlandse cultuur. Bovendien inspireren, verrijken en troosten van Goghs leven en kunst mensen wereldwijd. Bunzlau Castle voelt zich verbonden met het werk en het bestaan van de Stichting. Daarom gaat een deel van de opbrengst van de Bunzlau Castle x Van Gogh Museum collectie naar de Stichting Van Gogh Museum. 

Verzameling 

Zoals altijd past ook deze collectie goed bij de al bestaande producten van Bunzlau Castle. Ondanks het unieke en bijzondere ontwerp combineren de ontwerpen prima met de andere decors en vormen ze een verrijking voor iedere verzameling. De Bunzlau Castle x Van Gogh Museum collectie is verkrijgbaar via onze verkooppunten en via onze webshop.  

Wees als eerste op de hoogte

Mis niks over alle nieuwtjes rondom de Bunzlau Castle X Van Gogh Museum collectie en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.